Hyvää iltaa Kuopiosta 26.12.2014

Hyvää iltaa Kuopiosta -lähetys kuullaan perjantaina 26.12.2014 kello 19:00 Radio Deistä. Ohjelman tarjoaa Kuopion Vapaaseurakunta. Toimittajina ovat Tuomo Burman, Reijo Jäntti ja Terhi Kröger. Vuoden viimeisessä ohjelmassa muistellaan mennyttä vuotta. Kuullaan ajatuksia ja pohdintoja siitä, millaisia asioita oli toimittajien elämässä ja toisaalta mitä Suomessa ja maailmallakin tapahtui. Monelta suunnalta on saatu kuulla, että ihmiset voivat jatkuvasti huonommin. Mielenterveysongelmat, päihteet, perheväkivalta ja taloudelliset ongelmat tuntuvat vain lisääntyvän. Vaikka maailma muuttuu, niin yksi on, joka pysyy muuttumattomana kaikessa ajassa. Hän on Jeesus Kristus. Tänä pimeänä aikana jokaiselle meille on varattuna toivon sanoma, joka kiteytyy näin joulun aikana Herramme ja Vapahtajamme syntymäjuhlassa sanoihin ”ettei yksikään joka Häneen uskoisi hukkuisi, vaan saisi iankaikkisen elämän”. Jeesus kutsuu sinua tänäkin päivänä. Kun lähdemme seuraamaan häntä ja vaellamme yhdessä Hänen kanssaan, niin saamme sisimpäämme ilon ja rauhan, huolimatta siitä mitä ympärillä tapahtuu.

Ohjelmassa kuullaan myös jouluaiheista musiikkia.

Toivotamme puhuttelevia kuunteluhetkiä, rauhallista joulun aikaa ja siunausta vuodelle 2015!

Hyvää iltaa Kuopiosta 28.11.2014

Hyvää iltaa Kuopiosta -lähetys kuullaan perjantaina 28.11.2014 kello 19:00 Radio Deistä. Ohjelman tarjoaa Kuopion Vapaaseurakunta. Toimittajina ovat Tuomo Burman ja Reijo Jäntti. Illan vieraina ovat lääkäri Voitto Aittola sekä kuopiolainen kirjailija, yhteiskuntatieteiden maisteri Inga Angersaari Kuopion Vapaaseurakunnasta.  Illan keskustelun aiheena on valehtelu. Miksi ihminen valehtelee? Miten valheesta voi päästä totuuteen? Jeesus sanoo olevansa tie, totuus ja elämä. Pääseekö ihminen uskoon tullessaan valheesta eroon? Entä sitten, jos joku väittää Jumalan puhuneen hänelle, mutta itse kokee, että toinen valehtelee? Mistä oikeastaan voi edes tietää milloin Jumala on todella puhunut jollekin? Mm. tällaisia kysymyksiä keskustelijat pohtivat ja esittävät omia näkemyksiään.

Hyvää iltaa Kuopiosta 24.10.2014

Hyvää iltaa Kuopiosta -lähetys kuullaan perjantaina 24.10.2014 kello 19:00 Radio Deistä. Ohjelman tarjoaa Kuopion Vapaaseurakunta. Toimittajina ovat Tuomo Burman ja Terhi Kröger. Illan vieraina ovat Kuopion Vapaaseurakunnan diakoniajärjestö ViaDia Pohjois-Savo Ry:n toiminnanjohtaja Pekka Matilainen sekä sosiaalisesta isännöinnistä vastaava työntekijä Marjo Kemiläinen. Kuulemme millaista työtä ViaDia tekee ja kuinka paljon ihmisiä toiminta saavuttaa. Lisäksi Pekka ja Marjo kertovat kuinka Jumala ohjaa ja johtaa toimintaa sekä miten hengellisyys työssä näkyy. Ohjelmassa on myös pohdintaa aiheesta kuka on minun lähimmäiseni?

Ohjelmassa kuullaan koskettavaa musiikkia.

Toivotamme mielenkiintoisia kuunteluhetkiä ja siunausta!

Hyvää iltaa Kuopiosta 26.9.2014

Hyvää iltaa Kuopiosta -lähetys kuullaan perjantaina 26.9.2014 kello 19:00 Radio Deistä. Ohjelman tarjoaa Kuopion Vapaaseurakunta. Toimittajina ovat Tuomo Burman ja Reijo Jäntti. Illan vieraana on pastori, kirjailija, Israel-tuntija Pekka Sartola. Miksi Lähi-itään ei saada rauhaa? Miksi Israelia aina syytetään? Miten pitäisi suhtautua Israelin kansaan? Näihin ja moniin muihin mieltä vaivaaviin Israel-kysymyksiin saamme vastauksia tässä ohjelmassa. Pekka Sartola kertoo myös oman kutsumuksensa alkuvaiheista.

Hyvää iltaa Kuopiosta 22.8.2014

Hyvää iltaa Kuopiosta -lähetys kuullaan perjantaina 22.8.2014 kello 19:00 Radio Deistä. Ohjelman tarjoaa Kuopion Vapaaseurakunta. Toimittajina ovat Tuomo Burman ja Reijo Jäntti. Illan vieraina ovat Kuopion Vapaaseurakunnan pastori Tapio Annala, Kuopion vankilan pastori Jouko Koistinen sekä ViaDia Pohjois-Savo ry:n toiminnanjohtaja Pekka Matilainen. Keskustelua pohjustetaan yhden henkilön kokemukseen perustuen pohdinnalla siitä, että pysähtyvätkö ihmiset, läheisetkään silloin, kun heitä eniten tarvitsisi. Nykypäivän ihmisellä on kontaktimahdollisuuksia varmasti enemmän kuin koskaan, mutta pysähdymmekö todella toistemme rinnalle? Kuuntelemmeko saatikka huomaammeko oikeasti mitä toiselle kuuluu? Entä miten Jumala voi puhua meille kiireisille ihmisille tässä hektisessä ajassa? Näiden ja monen muun mielenkiintoisen kysymyksen äärellä pohdiskellaan tämä lähetys.